A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді і спорту
Кожанської селищної ради

Відзначення Дня пам`яті жертв голодоморів 1932-1933 років в Кожанській громаді

Дата: 29.11.2021 11:58
Кількість переглядів: 53

День пам`яті жертв голодоморів 1932-1933 років — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада.

    У кожному населеному пункті України є своє сумні спогади про цю трагедію. Селище Кожанка – не виняток. Під час голодоморів 1932-1933 років  постраждало понад 900 осіб.

     Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння й ставлять символічні горщики з зерном і свічки до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

    26 листопада 2021 року, напередодні Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів, у селищі Кожанка, відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятного знака односельцям – жертвам Голодомору. Учасники заходу- голова Кожанської селищної ради Володимир Андрійович Сажко, виконавчий апарат селищної ради, діти та мешканці громади -  хвилиною мовчання вшанували  загиблих від голоду земляків, запалили лампадки.

    Крім того, у суботу, 27 листопада о 16:00 , по всій Україні відбудеться акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі з настанням темряви можуть запалити й поставити свічку на підвіконня так, щоб її було видно з двору – на знак скорботи й пам’яті про мільйони закатованих голодом краян.

     Шановні мешканці громади! Просимо Вас не залишати своє вікно порожнім та помолитися за душі невинно загиблих у роки геноциду українського народу, створеного штучним голодом.

   Нагадаємо, Голодомор 1932-1933 років – одна з найтрагічніших подій за всю історію України. За весь час Голодомору загинуло близько чотирьох мільйонів людей. Половина загиблих була у віці від 6 місяців до 17 років. Проте точних даних про кількість жертв немає тому, що всі документи були відразу ж знищені. Історики, говорячи про втрати, розходяться в цифрах від 2 до 10 мільйонів .

 

     


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень