A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді і спорту
Кожанської селищної ради

Відзначення Дня Соборності України!

Дата: 21.01.2022 14:06
Кількість переглядів: 73

 

22 січня наша країна відзначає величне національне свято - День Соборності України.

У цей день в 1919 році, на Софійській площі в Києві, директорія Української народної республіки урочисто проголосила Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну Українську державу. Це свято має історичне та політичне значення для суверенітету нашої держави.

 

21 січня, напередодні свята, в Триліському Будинку культури відбулось урочисте зібрання за участю голови об’єднаної громади Володимира Сажка, керівників підприємств, установ і організацій, представників громадськості. 

Цього року Україна відзначає  103 -тю річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що унормував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України.

Український народ вперше створив національну державу, яка мала всі ознаки незалежної держави: територію, кордони, символи, органи влади, військо, гроші, мову. Сьогоднішня Україна є спадкоємицею державницьких традицій, закладених під час тих подій.

Але і сьогодні, як і 103 роки тому, Україна змушена збройно захищати власний цивілізаційний вибір і державний суверенітет від російського агресора. Сучасні українські герої воюють сьогодні на Сході не за повернення окремих територій, а за незалежність всієї України.

Вітальними словами до усіх присутніх звернувся голов об’єднаної громади Володимир Андрійович Сажко.

Святковий концерт підготували працівники Будинків культури громади, самодіяльні колективи.

Перед глядачами виступили колективи творчої самодіяльності з танцювальними та музикальними номерами.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українських земель. І по традиції святковий захід закінчився виконанням державного гімну України усіма присутніми.

Версії відеоролика для опрацювання можна завантажити за посиланням: https://files.dp.ua/ru/7sZV43LhT

Українським інститутом національної пам’яті  надані інформаційні матеріали, які розміщені за посиланням: https://mega.nz/folder/RwwWHCBB#tS4BkMEP5zy6YCJNz5wJpw

                      

   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень