A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді і спорту
Кожанської селищної ради

Оптимізація мережі закладів освіти

Дата: 21.04.2021 16:10
Кількість переглядів: 121

Увага! Розпочато громадське обговорення щодо оптимізації мережі закладів освіти Кожанської селищної ради !

Головною метою оптимізації мережі закладів освіти є виконання Закону України «Про повну загальну середню освіту», підвищення якості освіти для всіх дітей громади, надання перспектив розвитку для громади завдяки ефективному витрачанню бюджетних коштів.

Нагадуємо, що відповідно до підпункту 13 пункту 3 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про освіту» (набрав чинності 28 вересня 2017 року) установчі документи закладів освіти мають бути приведені у відповідність до 28 вересня 2022 року.

Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», реорганізація або ліквідація закладів освіти комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Крім того, варто зауважити, що згідно з частиною другою статті 32 та частиною третьою статті 37 Закону України «Про повну загальну середню освіту», у разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Разом з тим, Міністерство Фінансів України (лист від 02.03.2021 за № 07010-05-6/6741) звертає увагу на те, що «коштами освітньої субвенції забезпечується у повному обсязі оплата праці оптимальної чисельності вчителів при максимально ефективній мережі шкіл. У разі наявності закладів загальної середньої освіти з низькою наповнюваністю класів відповідні місцеві ради мають покривати дефіцит коштів освітньої субвенції за рахунок власних доходів».

Враховуючи зазначене вище, просимо всі зацікавлені сторони (педагогічних працівників, батьків учнів, місцеве самоврядування, депутатів тощо) з розумінням ставитися до процесу оптимізації мережі закладів освіти у територіальній громаді.

Повну версію обгрунтування можна переглянут за посиланням

https://docs.google.com/document/d/1uFTYBlxmEPJ6r4Bvw74q4_sgJkk7kIW1/edit?usp=sharing&ouid=106917565169864888718&rtpof=true&sd=true

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень