A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді і спорту
Кожанської селищної ради

День пам'яті жертв голодомору

Дата: 24.11.2022 09:21
Кількість переглядів: 12


 

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років.

Тепер росія, як і 90 років тому, хоче покарати українців за опір. У нинішній війні росія використовує схожі інструменти підкорення, інформаційні технології та геноцидні техніки, що й під час організації та здійснення Голодомору. Геноциди сталіна та путіна – спроби зупинити творення модерної української нації. Вони розуміли, що політичне усамостійнення України було лише питанням часу, і тоді вони б точно втратили Україну. Тому обидва геноциди є ні чим іншим як превентивною операцією.

Обидва геноциди були організовані на основі або навіть під прикриттям випробуваних терористичних інструментів і практик. сталін обрав терор голодом із тотальною конфіскацією продуктів, блокадою населених пунктів. путін застосовував повномасштабне військове вторгнення з масовими вбивствами, невибірковими бомбардуваннями цивільних об’єктів, атаками на евакуаційні та гуманітарні коридори, депортаціями, сексуальним насильством.

Сьогодні пам’ять усіх, хто загинув від голоду, була вшанована хвилиною мовчання в кожному старостинському окрузі Кожанської громади.

У будинках культури Кожанської селищної ради пройшла акція «Запали свічку пам'яті», покладання квітів до пам'ятного знаку, панахида.

У Півнянській гімназії з початковою школою вшанували усіх, хто загинув від голоду годиною пам'яті «Голодомор 1932-33 рр. Україна пам'ятає».

Працівники Вольцького Будинку культури в знак пам'яті жертв Голодомору зробили картину з кісток риби.

 

 

 ПАМ’ЯТАЄМО, ЄДНАЄМОСЯ, ПЕРЕМОЖЕМО!

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень