A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді і спорту
Кожанської селищної ради

День Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2023 09:25
Кількість переглядів: 19

20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні

 

   Дев’ять   років тому, під час Революції Гідності, у період з 18 по 20 лютого в центрі Києва загинули більше ста осіб, більше тисячі дістали поранення, а сотні – були заарештовані та піддані тортурам.

    На вшанування подвигу учасників Майдану та увічнення пам’яті загиблих 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні.

   Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

   Небесна Сотня стала для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, а й прикладом та джерелом натхнення для наших воїнів, які гідно захищають територіальну цілісність України на сході, утверджуючи право людини на вільне життя.

    З метою вшанування пам`яті Героїв Небесної Сотні у Будинках культури та сільських бібліотеках Кожанської територіальної громади проведені книжкові виставки та виставки малюнків «День пам'яті Небесної Сотні», «Герої не вмирають»:

     

 

    Різноманітні тематичні просвітницькі виховні заходи щодо вшанування світлої пам`яті Героїв Небесної Сотні проведені закладами освіти громади: лінійки –реквієми « Вони тримали за нас небо », «Події, що змінили нас» , «Подвиг Героїв Небесної Сотні», «Вони помирали, щоб жила Україна!»; акції «Запали свічку»; виховні години «Небесна Сотня! Герої не вмирають!», «Ангели Майдану», «Небесна сотня – це перші Герої російсько-української війни початку ХХ століття», «Гідності хай промінь не згасає!», «Вони помирали, щоб жила Україна», «Герої завжди поміж нас»; відео – челенджі «Ти пам'ятаєш їх відвагу велику? »; патріотичні уроки «Пам'ятаємо: 20.02  - День Героїв Небесної Сотні! »; бесіди «Янголи пам′яті», «Герої нашого часу»; експрес-хвилинки «Люди, що змінили хід історії», «Янголи майдану»; перегляд тематичних відеофільмів ««Герої не вмирають!»; виставки малюнків «Небесна сотня в наших серцях», «Моя Україна – велика держава», виготовлення тематичних стендів «Обличчя Майдану».


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень